12. december 2012

 

December 2012

 

Små fif gør stor forskel ved boligsalg

 

Den hvide jul er lige om hjørnet og temperaturen er lav, både i naturen og på boligmarkedet. Selvom vi i løbet af året har set opgang i bolighandlen, er der stadig lange liggetider på boligerne. Det rekordstore udbud betyder, at boligkøberne har mange muligheder, og at konkurrencen mellem boligsælgerne er intens. Derfor er det småting der kan afgøre, hvilken bolig der bliver solgt først.

 

Sælgerne i skarp konkurrence

Med meget at vælge imellem for køberne kan det være små ting, der afgør, om man i den skarpe konkurrence med andre boligsælgere får solgt sin bolig eller ej. ”Hvis der er skrammer på hoveddøren, og dørhåndtaget sidder løst, så får den potentielle køber indtrykket af en dårligt vedligeholdt bolig, allerede før dørtrinnet er krydset,” siger kommunikationschef Uffe Vind fra danbolig. I sommerhuset eller villaen kan en tilfrosset havelåge eller uryddet indkørsel på tilsvarende vis få køberen til at pudse de kritiske briller, inden den egentlige fremvisning er gået i gang.

 

Frem med rengøringsmidlerne


Inde i boligen er oprydning og rengøring blandt nøgleordene. Børnenes legetøj skal ikke ligge og flyde, sengene skal være redt og den almindelige rengøring skal være klaret. Men det er ikke nok, siger Uffe Vind: ”Man skal ikke undervurdere værdien af godt gammeldags knofedt. Væk med kalken i håndvasken, rens ovnlågen, og puds vinduerne. Det løfter både helhedsindtrykket og prisen.” Duften i boligen er også en del af helhedsindtrykket. Derfor skal der en grundig udluftning til før fremvisningen, og en frisk buket blomster eller en pind på ilden i brændeovnen kan sætte prikken over i’et.

 

Kig på indretningen

Uffe Vind råder også sælgerne til at overveje indretningen. ”Mange møbler i et rum får det til at se mindre ud, så måske oldefars gamle lænestol skal stilles i lagerrummet, forklarer han og fortsætter: ”Maling i lyse farver får også en bolig til at se større ud, og nymalede rum er med til at understrege indtrykket af en velholdt bolig.” Og det med det velholdte er væsentligt. Derfor er det en god ide at få lavet de småreparationer, der er behov for. ”Trænger træbordpladen til at blive slebet ned og lakeret, eller er der en punkteret rude, så få det fikset. Kigger man på den samlede økonomi i et boligsalg, så er pengene givet godt ud. Det er surt, hvis en mulig køber drejer om på hælen og går, fordi man som sælger ikke har ofret de få tusinde kroner, der gør køberen tryg ved, at man har passet på boligen,” siger Uffe Vind.

 

Styr på energien


Til gengæld kan det sjældent betale sig at lave omfattende forbedringer af boligen forud for et salg. Men kan man eksempelvis isolere varmerørene i kælderen, så man sparer 4-5000 kroner på varmebudgettet, vil køberen formentlig kunne låne omkring 100.000 kroner ekstra til boligkøbet, fordi banken kigger på de løbende udgifter, når de skal vurdere, hvor dyrt folk kan sætte sig.

 

 

Yderligere oplysninger eller kommentarer kan fås ved henvendelse til kommunikationschef Uffe Vind på uffe.vind@danbolig.dk, mobil 23 30 52 43 eller fastnet 38 400 410.