Genoplivet fradrag er en gave til boligmarkedet

Både sælgere og købere får stor glæde af, at regeringen genopliver håndværkerfradraget i 2013 og 2014. BoligJob-ordningen, som fradraget for blandt andet håndværkerarbejde formelt hedder, udløb ellers ved årsskiftet. Men nu får både eksisterende og kommende boligejere igen mulighed for at få skatterabat på håndværkerregningen.

 

Super for sælgerne

”I det nuværende halvsløje boligmarked bør især sælgerne tage imod fradraget med kyshånd og gøre deres bolig mere attraktivt for køberne,” siger Uffe Vind fra danbolig og fortsætter:

”Der er særlig to typer forbedringer, der er værd at overveje i salgsøjemed. Dels synlige forbedringer der får boligen til at fremstå mere velholdt – eksempelvis slibning af gulve eller maling af vinduerne. Dels udbedring af fejl og mangler i tilstandsrapporten. En K3’er er ikke nødvendigvis dyr at få fjernet, men det har en stor psykologisk betydning, og her er fradraget en kærkommen håndsrækning.”

 

En dejlig indflyttergave

Køberne vil også tage godt imod det genoplivede fradrag, forudsiger Uffe Vind:

”Det er en dejlig indflyttergave, som regeringen er kommet med. Køberne har faktisk altid noget, de gerne vil have lavet, når de flytter ind.”

 

Fakta om Boligjob-ordningen

  • Fradraget kan benyttes til serviceydelser i hjemmet. F.eks. renoverings- eller forbedringsarbejde, køkken og bad, tapetsering og maling – både udendørs og indendørs.
  • Man kan maksimalt få et fradrag på 15.000 kr. pr. voksen person i husstanden (pr. år).
  • Skattebesparelsen svarer til ca. 1/3 af lønudgifterne.

 

Yderligere oplysninger eller kommentarer kan fås ved henvendelse til Uffe Vind på uffe.vind@danbolig.dk, mobil 23 30 52 43 eller fastnet 38 400 410.